Hippisch Centrum Flevodrome: de eerste paal is geslagen!

Gepubliceerd op 27 januari 2022 om 20:41

Vandaag was het dan eindelijk zover! De onthulling van de nieuwe naam voor onze nieuwe accommodatie én het slaan van de eerste paal. Een dag waar iedereen heel lang naar heeft uitgekeken; wat is er veel werk verzet en wat zijn er door velen veel tegenslagen geïncasseerd om hier te komen! 

Maar des te mooier om vandaag op deze manier aan de Wistentweg in Dronten te staan! Het winderige weer vandaag bracht een behoorlijk polders gevoel met zich mee, maar dat mocht de pret absoluut niet drukken! Voor de gelegenheid was onze allereerste voorzitter van de Flevoruiters, Dhr. Rombouts, vandaag aanwezig. Met een prachtige leeftijd van 98 (!) jaar, een hele speciale aanwezigheid vandaag! Ons jongste Flevoruiter lid Iris was ook aanwezig en kreeg speciaal voor de gelegenheid een paar uurtjes vrij van school. Iris kreeg de eer om de nieuwe naam van onze accommodatie te onthullen. 

Na een korte openingstoespraak van Gert Naber, was het moment voor Iris om alle aanwezigen niet langer in spanning te houden. Het zwarte doek werd door Iris naar beneden gehaald en daar stond het groots op het bord: 'Hippisch Centrum Flevodrome'. De nieuwe naam is afgeleid van Hippodrome (= paardenrenbaan/paardencentrum). Drome is alliteratie op Dronten (zelfde beginklank). Flevo komt terug vanuit het oude Flevomanege en verwijst natuurlijk nog steeds naar onze mooie Flevopolder. Een prachtige naam voor onze nieuwe accommodatie! De middag werd vervolgd met het slaan van de officiële eerste paal, waarna feestelijk werd afgesloten én geproost met een glas champagne. Huidige voorzitter van de Flevoruiters Gerben van den Burg én Dhr. Rombouts ontpopte gezamenlijk de kurk van de fles. De eerste paal zit erin: Hippisch Centrum Flevodrome is in aanbouw!
Bekijk hieronder een mooi foto verslag, zoals altijd weer prachtig geschoten door Wilma Frentz!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.