Succesvolle Regiokampioenschappen in Zieuwent

Gepubliceerd op 12 augustus 2019 om 22:20

Op 2 en 3 augustus stonden in het Gelderse Zieuwent de Regiokampioenschappen op de planning. Dit jaar voor het eerst pony's én paarden in één weekend. Een heel aantal Flevoruiters had zich weer weten te plaatsen voor de strijd om de regiotitels. Twee dagen lang gingen er weer een hoop Flevoruiters vroeg op pad voor de flinke rit naar Zieuwent. 

 

Individueel

Op vrijdag kwam Kees Frederiks aan start in de klasse B. Met Janettie van de Scheper reed hij in deze klasse met mooie stijlpunten naar het kampioenschap en wist daarmee uiteraard ook een startbewijs binnen te halen voor de  Hippiade in Ermelo, 30 en 31 augustus.
In de klasse L cat. C was Rosa Foppen met Bailando B op zaterdagochtend vroeg de snelste in de barrage en daarmee de kampioen. Een mooie ticket naar Ermelo in het weekend van 24 augustusEn nog meer mooie resultaten gister tijdens de Regiokampioenschappen! Babette Hanse werd met Nemo kampioen n de klasse M cat. C. Met Country's Boy werd ze ook nog eens reservekampioen in de klasse L cat. D. Jantien Naber werd in deze klasse knap 3de met Simlpy Brown. Emma Bremer werd ook nog mooi 4de in de klasse B springen cat. D. Yda van Gastel en Corrie Stoker reden op vrijdag tijdens de voorrondes mooie proeven in de dressuur, op zaterdag reden ze beide in de dressuurfinale. Yda en Ina werden in deze finale knap 10e en haalden daarmee een startbewijs binnen voor de Hippiade in Ermelo 30/31 augustus. 

 

Verenigingskampioenschap
Ook dit jaar waren de Flevoruiters, met 2 pony én twee paardenteams goed vertegenwoordigd op de Regiokampioenschappen. 
Team 2 pony's met dressuur ruiters Angelique vd Weele, Theresa Israel, Rolita Veron en Myrthe vd Weele behaalden samen 801 punten in dressuur en de springers Rosa Foppen, Babette Hanse, Jantien Naber en wederom Angelique vd Weele bleven alle 4 foutloos dus geen aftrekpunten.
Met dit resultaat werden zij, net als vorig jaar, reserve kampioen regio Gelderland/Flevoland en uiteraard een uitnodiging voor Ermelo. Het andere pony team werd nog keurig 11e.
Paardenteam 1 met dressuur ruiters Corrie Stoker, Niels Remijn, John van Zanten en Suzan Schurer behaalden samen 756 punten en springruiters Cees Frederiks, Corne van Zanten, Jasper Hanse en John van Zanten behaalden 4 strafpunten en kwam het eindresultaat op 748 met een 6e plaats en uitnodiging Hippiade.
Team 2 behaalde nog een mooie 8e plaats en daarmee nét geen afvaardiging naar Hippiade.
Een ponyteam én een paardenteam aan start op de Hippiade de laatste twee weekenden van augustus; heel veel succes gewenst!🍀


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.