Geslaagde DuoCross en Terreinrit Spijkbos 2019

Gepubliceerd op 21 oktober 2019 om 18:27

We kunnen terugkijken op weer een heel leuk en gezellig weekend tijdens de DuoCross en Terreinrit.

30 Duo’s deden dit jaar mee aan de DuoCross editie 2019. En wat hadden we een geluk met het weer. De weersvoorspellingen waren niet voorspoedig. Tijdens het aankleden van de cross afgelopen vrijdag, waren Leny en Diny er niet gerust op. De decoratie moest overal vastgezet worden. Zó hard waaide het.

Maar de weergoden waren ons goed gezind, bleek later in het weekend. Toen het eenmaal tijd was om met elkaar richting Spijkbos te gaan, werd het droog en ging de wind afnemen. Uiteindelijk hebben we zelfs nog een zonnestraatje meegepikt!

Alle duo’s hebben de finish gehaald. Enkele duo’s helemaal foutloos, andere hadden wat meer moeite.

De resultaten van alle 4 de onderdelen bij elkaar, hebben bepaald wie zich winnaars van hun groep mocht noemen.

Lisanne Hopman met Sireli en Isa Groenenberg met Hank hebben in de groep “B en lager” met maar 1 punt verschil van de nummers 2 gewonnen. In de groep L/M/Z/ZZ gingen Merel Lans met Hatchi en Zoë Ras met Happy er met de eer van door. Beide duo’s gingen naar huis met hun wisselbokaal en ieder kregen zij een toegangskaartje voor de Efteling.

 

Het duo dat zich het meest origineel verkleed had passende bij het thema “Holland” werd door de jury unaniem toegewezen aan Silke van Riel met Magnum en Eva Twisk met Toran. Zij hadden zich omgetoverd tot stamppotjes.

Kijk voor de uitslagen en voor foto’s op www.patriciahoeve.nl .

 

Op zondag werd voor de 2de keer de Terreinrit/oefencross Spijkbos gereden. 56 Starts hadden zich hiervoor aangemeld. De versten kwamen vanuit Alkmaar en hadden er een weekendje weg van gemaakt.

De deelnemers waren zeer enthousiasts en de organisatie heeft regelmatig een compliment mogen ontvangen: men vond het parcours was fijn toegankelijk voor de recreatieve crossruiters maar ook voor de echte oefencrossers alsook voor de terreinritruiters. Ook de organisatie er om heen vond men goed geregeld; parkeren ging goed, de horeca was verzorgd van broodjes hamburgers tot appelkruimelplaat, van koffie tot een frisje, alles klopte. Een dikke pluim dus voor alle vrijwilligers!

Ook mochten we 2 tegoedbonnen verloten voor een zak voer van paardenvoerleverancier Voermeesters, de leverancier van de Patriciahoeve.

Eva Twisk en het duo Amber de Haas/Karin Kolthof gingen met een tegoedbon naar huis.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.