Acht tickets voor de Flevoruiters naar de Hippiade

Gepubliceerd op 1 augustus 2021 om 21:05

Dit weekend kwam een groot aantal Flevoruiters aan start tijdens de Regiokampioenschappen Gelderland/Flevoland, dit jaar in het Gelderse Angerlo. Het was een beetje glibberen in Angerlo; de weergoden waren de ruiters dit weekend niet helemaal gezind. Ondanks dat toch geen onverdienstelijk resultaat: in totaal mogen acht Flevoruiters zich op gaan maken voor het NK outdoor; de Hippiade. De Hippiade wordt verreden van 17 t/m 21 augustus op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo.

Bij de pony's werd Eva Twisk met Zepp reservekampioen in de klasse L/D springen. Babette Hanse reed in deze klasse haar pony Shadow naar een mooie vijfde plaats. Beide dames nemen een startbewijs mee voor de Hippiade! Silke van Riel mocht in de klasse M/C springen een ticket ophalen voor de Hippiade met haar pony Magnum. In de klasse M/D springen reed Ellen de Vet haar pony Idool van het Rozendaelhof naar een mooie vierde plaats en ook voor deze combinatie een startbewijs voor Ermelo! Janna Twisk en haar pony Idaia HP reden ook niet onverdienstelijk in deze klasse; zij staan eerste reserve voor de Hippiade. In de klasse Z/D springen wist Babette Hanse ook met haar tweede pony te scoren: zij werd reservekampioen met Country's Boy en ook voor deze combinatie een ticket voor de Hippiade!

 

Bij de paarden werd Corné van zanten met Kind of Cooper mooi vijfde in het M springen en ook voor deze combinatie een startbewijs voor de Hippiade. 

Susan Benedictus nam voor de Flevoruiters het kampioenslint mee terug naar de polder: in de klasse B springen werd zij met Bliksem, met 85 punten voor stijl, regiokampioen! Uiteraard voor dit duo ook een ticket voor Ermelo! Deze combinatie liet tevens van zich horen in de dressuurring, in de dressuurfinale klasse B werden Susan en Bliksem met bijna 66,5% netjes achtste en en daarmee tweede reserve voor de Hippiade. En ook in de dressuurring nog een reservekampioen, Rosa Foppen reed in de klasse B met haar schimmel Elena naar bijna 68% en een knappe tweede plaats. Ook voor deze combinatie een startbewijs voor de Hippiade!

 

Iedereen van harte gefeliciteerd en alvast veel succes gewenst in Ermelo!

Alle uitslagen van dit weekend zijn hier te vinden.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.