Hippiade 2021: maar liefst 8 medailles voor de Flevoruiters

Gepubliceerd op 21 augustus 2021 om 20:52

Deze week stond voor een heel aantal Flevoruiters de Hippiade in Ermelo op de planning. En daar voelde de Flevoruiters zich aardig thuis; maar liefst 8 medailles gingen mee terug naar de polder!

Flevoruiter succes bij de voltige

In de klasse B voltige was het gehele podium gevuld met Flevoruiters. Wat een prestatie! Goud was er voor Maartje Evink, Zilver voor Jinthe Fonteyn en brons voor Nienke Strieper. Alle drie kwamen aan start op Buick Hill met Afra van der Hem aan de longe. In de klasse B duo werden Nienke Strieper en Vajen Ann Bruinewoud op Vivaldo, gelongeerd door Dorien Luteijn, ook kampioen!

In de klasse L wist Flevoruiters team 2 het kampioenschap op te eisen. Zij kwamen aan de start op Borsodi met Irene Huisman aan de longe. Flevoruiters 2 bestaat uit Irene van Eijden, Manon v/d Veer, Lazise Westerink, Yvonne van der Hem, Aniek Rigter en Sietske de Jong. 

In de klasse M deden Afra van der Hem en Dorien Luteijn goede zaken. Zij werden in deze klasse kampioen en kwamen aan de start op Buick Hill met Irene Huisman aan de longe. 
In de klasse Z wist Afra van der Hem het voltige succes compleet te maken. In de solo rubriek werd zij kampioen op Buick Hill met Dorien Luteijn als longeur.

Corné Nederlands Kampioen met Kind of Cooper

Corné van Zanten reed de zelf gefokte merrie Kind of Cooper vrijdag naar het kampioenschap in de klasse M springen. Corné en Kind of Cooper wisten twee mooie foutloze rondes af te leggen. De tijd van 37.33 bleek na 9 barrage combinaties de snelste foutloze tijd en dus het kampioenslint voor deze combinatie!

Susan Benedictus kwam donderdag al aan start in Ermelo. Met Bliksem reed zij in de klasse B twee mooie foutloze rondes welke mooi commentaar van de bondscoach én mooie punten opleverde. Susan en Bliksem werden hiermee knap vierde van Nederland!

Babette Hanse reed haar D-pony Shadow zaterdag naar de vijfde prijs. Babette en Shadow reden in de klasse L springen twee mooie foutloze rondes!


Prijswinnaars van harte gefeliciteerd met deze mooie prestaties! Alle volledige uitslagen zijn hier te vinden. Bekijk hieronder een klein foto verslag van deze mooie week in Ermelo! 

Foto's boven: Wilma Frentz/Frentz Fotografie


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.