Corné & Yasmin Regiokampioenen Gelderland/Flevoland

Gepubliceerd op 31 juli 2022 om 16:55

Afgelopen weekend stonden in Brummen de Regiokampioenschappen Gelderland/Flevoland op de planning. De mooie locatie bij de IJsselruiters heeft al meerdere jaren gezorgd voor mooie kampioenschappen. En zo ook dit jaar! De Flevoruiters waren weer goed vertegenwoordigd en kwamen wederom met mooie resultaten terug richting de Flevopolder.

Bij de paarden wist Corné van Zanten met zijn merrie Kind of Cooper het kampioenschap op zijn naam te schrijven in de klasse 1.30m. De combinatie bleef drie keer foutloos en wist met de snelle tijd in de barrage uiteindelijk de winst binnen te halen. Voor deze combinatie dus ook een ticket voor de Hippiade in Ermelo! In deze zelfde klasse wist ook Djairo de Glee met zijn Jetro H een startbewijs binnen te halen voor de Hippiade. In de klasse 1.35m hebben John van Zanten en Ini Mini Cooper zich ook naar Ermelo weten te rijden.  

In de klasse 1.20m was er een mooie vierde plaats voor Suzan Schurer & Lord of Cooper. De combinatie bleef alle drie de rondes mooi foutloos en heeft zich tevens weten te plaatsen voor de Hippiade! Tot slot reed in de klasse 1.10m Niels Remijn zijn Mendolin naar de achtste plaats. Deze combinatie reed twee mooie nul rondes en mocht ook een startbewijs voor Ermelo in ontvangst nemen! 

Bij de pony's ging het kampioenslint in de dressuur naar Yasmin Westerink & Cognac IX. In de klasse Z2/DE reden zij zowel in de proef als in de kür ruimschoots naar de winst en dus de overwinning in deze klasse. Ook deze combinatie mag zich op gaan maken voor de Hippiade! 

Bij het springen wist Silke van Riel met haar Quin De L'equille mooi zevende te worden in de klasse 0,90m cat. D. Deze plaatsing leverde de combinatie ook een startbewijs op voor de Hippiade! Babette Hanse en Special Elshofs Esmee reden in de klasse 1.10m cat. D fantastische foutloze rondes en werden in deze klasse reservekampioen. Ook Babette en Esmee mogen zich op gaan maken voor de Hippiade! 

Verenigingsteams

Ook dit jaar is het de Flevoruiters, mede door wederom de fantastische inzet van Annie Claassen & Leny van Zanten, weer gelukt om twee mooie teams aan de start te krijgen op de Regiokampioenschappen. Een dikke pluim voor beide dames! Elk jaar zetten zij zich weer in voor alle organisatie, maar ook voor de team- en individuele begeleiding van de deelnemers.

Bij de paarden reden Suzan Schurer, Yda van Gastel, Rosa Foppen en Leonie Fijnvandraat-Bleeker vier mooie dressuurproeven. Babette Hansen, Karlijn van den Burg, John van Zanten en Corné van Zanten zorgden in de springring voor de teamresultaten. Het vereningsteam van de paarden eindigde uiteindelijk op een mooie achtste plaats.

Bij de pony's lag de dressuur in handen van Marlou Grovenstein, Tamar Blonk, Silke van Riel en Babette Hanse. In de springring kwamen Sanne Grovenstein, wederom Silke van Riel, Emma Bremer en Eva Twisk de ring in voor de Flevoruiters. Het pony team eindigde op plek zes in de einduitslag! Voor de verenigingsteams wordt op een later moment de afvaardiging voor de Hippiade bekend gemaakt. Nog even geduld dus....


Een fantastische lijst met uitslagen van de kampioenschappen. De complete uitslag van de kampioenschappen is hier te vinden. De Hippiade wordt verreden in de tweede helft van augustus. Voor het gehele programma kan worden gekeken op www.hippiade.nl. 

 

Prijswinnaars van harte gefeliciteerd en alvast veel succes gewenst op de Hippiade in Ermelo!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.