Vereniging


Paardensportvereniging de Flevoruiters 

Paardensportvereniging de Flevoruiters, opgericht in 1964, is gevestigd in Dronten en is een van de grootste verenigingen van Nederland. Vele mensen afkomstig uit heel Nederland vestigden zich in de polder en hielpen met de opbouw van de Flevoruiters en de Flevomanege aan de Zuid in Dronten. Sinds begin 2023 heeft de vereniging haar thuisbasis met een prachtige nieuwe accommodatie aan de Wisentweg in het Hippisch Centrum Flevodrome.

 

Zowel jong als oud kan op zijn/haar manier binnen de Flevoruiters de sport bedrijven. Wekelijkse spring- en dressuurlessen, gegeven door een groep enthousiaste instructeurs, brengt onze leden op een hoog niveau. De resultaten binnen de kring en de regio Gelderland zijn zeer goed te noemen.

Daarnaast heeft de Flevoruiters veel actieve en succesvolle voltigeleden. Vind je turnen leuk en dan ook nog op een paard, kom dan gerust eens kijken bij onze voltigegroepen die op woensdagmiddag altijd trainen. Mede door de goede prestaties van onze ruiters en onze prachtige accommodatie trekken we veel nieuwe leden.

Onze vereniging draait op vrijwilligers. Samen met de bestaande leden, oud leden en vele andere betrokkenen houden we op die manier de evenementen  en onze prachtige accommodatie draaiende. Zo levert iedereen een bijdrage aan onze bruisende en levendige vereniging. Binnen onze vereniging hebben we heel veel vrijwilligers nodig voor de door ons georganiseerde wedstrijden en de evenementen die worden georganiseerd, maar ook voor het onderhoud van onze materialen, rijbanen en het gebouw. 

 

Naast de Flevoruiters maakt ook Stichting Paardrijden Gehandicapten Flevoland en Veiling Dronten gebruik van de accommodatie "Hippisch Centrum Flevodrome". 

 

Nieuws en uitslagen kunnen terug gevonden worden onder het kopje Nieuws. Om nieuws en uitslagen te melden klikt u op Uitslag melden.