Lid worden


Informatie

Om lid te worden van de Flevoruiters zijn er twee mogelijkheden. Je kunt je Aanmelden als ruiter  als  je over een eigen paard beschikt óf je kunt je Aanmelden als voltigelid. Ben je benieuwd wat de kosten zijn? Bekijk hier de tarieven van de voltige en hier de tarieven voor ruiters.

Lidmaatschap

Als nieuwe Flevoruiter betaal je, na ontvangst van een factuur, de contributie aan de penningmeester
Zonder vrijwilligers kan een vereniging niet bestaan, daarom verplichten wij ook alle leden om 2 keer per jaar een dagdeel te helpen met vele klussen binnen onze vereniging en/of hulp tijdens wedstrijden. In de ledenvergadering van 1 april 2011 is besloten om het vrijwilligerswerk verplicht te stellen. Kijk hier voor het huishoudelijk reglement van de Flevoruiters.

Lessen

Binnen de Flevoruiters kennen wij 2 soorten lidmaatschappen. Lid met les en lid zonder les. De leden die kiezen voor lidmaatschap met les krijgen het hele jaar door 1 keer per week les.

Twee keer per jaar worden de lessen opnieuw ingedeeld. De lessen worden door de instructie ingedeeld. Ze proberen bestaande lesgroepen zoveel mogelijk bij elkaar te houden  Bij aanvang van het zomer of winterseizoen betaal je nog een extra vergoeding aan je instructeur.

Vrijwilligerswerk

Elke vereniging is volledig afhankelijk van veel vrijwilligers. Als lid van de Flevoruiters betekent het dat je minimaal 2 dagdelen per jaar vrijwilligerswerk verricht voor de vereniging. Het is leerzaam maar vooral gezellig om samen met andere Flevoruiters de handen uit de mouwen te steken. Hoofdzakelijk zijn  leden de vrijwilligers van de vereniging, maar ook niet leden dragen vaak een steentje bij. 

Een greep uit de vele vrijwilligerstaken binnen de vereniging:

Wij hebben gelukkig een zeer groot aantal leden die dit met plezier doen. Samen zijn we sterk!